Независимо от постоянните призиви на Отровното трио на умните и

...
 Независимо от постоянните призиви на Отровното трио на умните и
Коментари Харесай

Протестът не се хвана на въдицата за блокажи

 

Независимо от непрекъснатите апели на Отровното трио на умните и красиви за всеобщо непокорство, хората не се хванаха на въдицата и не блокираха здания и пътища, а окупираха Народното събрание. Единствено няколко актриси застанаха за фото пред постройката на съда в Царево, само че бързо им доскуча и отидоха на плаж. Агенти на градската десница пробваха да спрат метрото, само че видяха съпротивата на хората, които бързаха за работа и се отхвърлиха. Един от уредниците – Хаджигенов, не спря разочарованието си, че хората обичали да седят по креватите, вместо по площадите.

Иначе, пред постройката на Народното събрание не престават да се събират хиляди хора. Някои от тях са там от 7.00 часа сутринта, само че полицейски кордон им попречи да спрат депутатите, пристигнали да разискват вота за съмнение. Отровното трио опитва да подмени скандирането: Мафията, вън! с Всички вън!   

Фрагменти от записите, за които се твърди, че са с гласа на премиера, бяха пуснати от протестиращите пред Народното събрание до момента в който тече демонстрацията.

Хората описват пред камерите по какъв начин ги е позор от ръководството, че желаят по-добър живот, че децата им от дълго време са в чужбина, а внуците им не приказват български, че мафията е обхванала страната. Те се нервират и езкалтират при всеки коментар на властта, която се хвали от триумфите си и се прави на учудена, че митинга не съществува. Мненията на депутати и министри, че се чака сериозен ремонт на кабинета провокира недоволните в центъра на столицата да скандират мощно „ Не желаеме замяна, желаеме смяна “. За да поддържат митинга, в София са пристигнали и плевенчани, чакат се и поданици на Благоевград, Пазарджик и Етрополе. Българи ще стачкуват още в Калгари, Сидни и Маастрихт, заяви БНР.

Полицейското наличие е засилено, само че ситуацията е спокойна. Протестиращите са спрели придвижването по бул. „ Цар Освободител “ пред постройката на Народното събрание. Трудно е прекосяването в региона.

Метрото в посока „ Младост “ беше блокирано единствено за няколко минути към 14:30 ч., само че от дълго време е възобновено и работи по разписание, заяви за „ Хоризонт “ Стоян Братоев, шеф на столичния метрополитен. Той добави, че не е имало блокирани пасажери в мотриси поради дейностите на протестиращите. Няма съществени нарушавания на публичния ред в София, оповестиха от столичната дирекция на вътрешните работи. Няма информация за блокирани административни здания в София или кръстовища.

За следващ ден в центъра на София не са видяни агитки или групи, които да търсят конфликти с полицията и ескалация на напрежението. От Министерство на вътрешните работи приканват хората, участващи в днешните митинги да съблюдават закона и да не нарушават публичния ред.

По-късно протестиращите пред Народното събрание ще се слеят с вечерния митинг пред постройката на Министерския съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР